Wednesday, January 04, 2012

1st Scan

Kalau nak ikutkan, scan ngan klinik kk patutnye minggu depan. Tapi biaselah mengada lebih, balik kampung aritu member doktor sane offer nak scan kan. Kot lah nak tau gender awal katanye. Orang offer haruslah jangan ditolak. KehKehKeh

Ni kiranye scan pertama ah. Memang tapenah scan pun sebelum ni. Sebab saja belum nak scan. Ape ko cakap ni. Haha. So ini kali rezeki fahrin ah dapat tengok adik dia dalam perut. Tatau la perasaan dia cane kan. Tapi yang pasti dia tepuk skrin monitor tu. Nak suruh adik keluar cepat ke hape. Kahh

Tadaaa~ Hey awak yang kat dalam tu. Ape bikin? Sedap makan? HAHA

Gambo first adik lebih kurang 5 bulan lebih umur dia. Kecik je pun ha. Tapi melompat kemain ganaih. Tengkiu kat mira sebab tolong scan tu. Jimat duitku kahkahkah. Ok ok terima kasih bebanyak. Next baby koi datang tempat aok lagi ye. Koi belanja makan pulak :D

This time, perut macam kecik ah sikit compare ngan fahrin dulu. Time fahrin dulu, aku obesiti. Kofkof. Ini kali macam sedang molek ah sikit. Gitu.

Tadaaaa~ yang ni fahrin pulak haha. Haruslah mengimbau kenangan lama. :D

Pregnant anak laki ni memang malas melawo ke gane entah. Serabai je setiap masa. Feeling lawo ke ape kalau tak pregnant. Huh. Mekap-mekap memang tadelah. Gi keje pakai tiset je. Tu pun kadang pakai suar trek. Malas sangat Ya Rabbi nak angkat kaki gi keje pun. Hari-hari mengeluh kenapalah kena gi keje. T_T

Tapaham betul.

1st tri, mabuk memang kuatlah. Makan je muntah. Muntah je makan. ehhh. Sampai sekarang ni ah muntah-muntah tu. Sakit ati tau. Tapi berat naik, yang tu misi puji kahkahkah. Ye lah biase orang mabuk berat turun, aku berat naik. Tatau la cemane body aku collect. Now, makan kena catu pulak. Awal-awal dulu ye la misi puji. Sebab naik sekata. Maklumlah aku, pantang kena puji teros di awang-awangan. Lepastu tak sado diri bedal kemain banyak food. Kalau naik banyak, misi ugut nanti kena minum air gula lagi. Nak tak? Nanak... :(

Esok ni aku ade check up berat pulak kul 2 petang. Pegi sendiri lah ape lagi. Kena tinggal sulung, pastu naik bas. Aih.. Lemau betul.

5 comments:

Anum said...

sekejap je masa berlalu kan

misha.w said...

little khalifah? baby boy ek? :)

ღnFashyaღ said...

i wait for this entri. Nak tgk adik baby.

Air gula? memang tak best. tak mo minum lagi dah kalau boleh.

amal said...

urghh.. minum air gula memang tak best. tp saya nak kena minum lagi nanti. haiyarr apela nasib

deena awanis said...

sonok sangat tu fahrin dah jadi abang..=)