Thursday, September 18, 2014

Syawal Bersama.

Ohh.. Tahun ni paling meriah ah bagi aku raya. Ramai kengkawan dapat jumpa selain sanak saudara la. Paling havoc tahun ni ah. Best best. Kita patut buat potluck lah. Ramai lagi tak dapat jumpe ni.

ape ape pun meh layan gambar.. eh jap ade jugak kawan kawan yang datang beraya tapi tak sempat bergambar. Tapi takpe, dah bergambar dalam hati. pewittt


ha ni. Kawan lama ni. Kenal dari blog since 2006 ke 2007 ke pit? Tapi yang pasti, kita berkenalan sejak aku belom kawen lagi kan. Ni antara kawan paling setia ym ngan aku sampai sekarang ni ha. Hari hari borak macam orang tengah bercinta. Kahkahkah. Mak buyung kesayangan aku ni. Tengoklah perut beliau yang kecik comey je. Esok esok aku pregnant pinjam perut ko ah.


Gambar ni nak tunjuk betapa reneknye aku di sisi beliau. Begitu tinggi dan lampai.

ok close up.

Gambar gambar bawah ni taleh dah nak susun molek molek. Malas aku. Sekali upload terabur semua atas bawah. Pandai pandai la layan sendiri. Haha


Ni mase open house rumah zaza. Kemain aku tapau cookies raya sekali dah otw balik boleh baru teringat aku tertinggal atas kabinet tv beliau. cis. Dah la cookies sedak. grr

*midah, aku, kak nurul, tuan rumah zaza dan kak ana*


 *kak ena, aku lagi, kak nurul, tuan rumah zaza dan kak ana*


Aku lagi. Haha. Tak boleh tahan la tengok kecomelan si deeja ni. Bibir kemain kau seksi habis. Terbelah belah bibir tu.


*kak ena, kak ana, kak nurul, mieraaa!! haha, aku lagi macam biase menyelit, mar mama qaseh dan tuan rumah*


Group photo. Haruslah kan. Dah jumpe ramai ramai gini mane boleh lepas sesi bergambar beramai ramai.


Sepatutnye ni gambo atas dulu. Mak mak as usual.


Lama sangat hoih tak jumpe ko rodong weh! Bile jumpe tergamam tengok. Ternyata lebih cun dari dulu :-*


Dengan Amily. Aku keje nye mendukung anak member je. Anak sendiri reti bawak diri. Senang aku nak belek anak anak yang lain. Haha


Raina, Luqman ngan Qaseh.


Syok habes kekanak ni bermain. Dulu jumpe baby baby lagi. Sekarang ha dah beso belaka.

ok ok, ni dah masuk rumah N pulak. Minggu seterusnye. Kahkahkah. Yang ni paling gamble lah aku. Aku fahrin ngan luqman je naik train sampai ke shah alam. Pastu kak nurul jemput kat komuter shah alam. Gamble ah kira tu. Mane penah nye aku bawak bebudak ni sorang-sorang. Biase ade jugaklah naik bas, naik train, naik lrt ngan bapaknye. Ni sorang kot. Susah gak ah memula nak kawal. Basah ketiak ok.


Elok aku baru sampai, ramai dah nak balik. Adeh. Lepas salam sekian sekian, member lak ramai dah nak balik pi lokasi lain, aku teros lah serang nasik ayam power N, bagai yang diceritakan dalam wasap. Memang sedak. Aku pikir nak tambah nasik, tapi segen :p Lapor memang lapor. Makanlah ala kadar gitu. Haha


Tengah suap luqman makan. Fahrin takyah tanye. Dia busy main ngan kengkawan dia. Tapi otw balik tu ha mintak makan macam macam. Nasib tak terberak dalam train.


Ok ok. Group photo again. *Zaza, mar mama qaseh, aku hiks, kak nurul, dira, tuan rumah N tudung biru, dan kak ana bersama puterinye zara*


Lawo rumah N. Ni kalau umah sendiri ade cermin besar gabak gini, meriahlah aku selfie hari hari. Hahahaha..


Kebulur sangat aku. Dari malam biar perut kosong demi nak makan nasik ayam N.


anak anak bersosial.


Kelakar tengok gelagat Raina. Kakak kawasan sangat dia. HAHA yang lain semua anak anak buah dia. HAHAHA


*tuan rumah N, aku, Kak Ana, Kak Nurul dan Zaza*


*N, Miera, Kak Nurul, Juelee, Zaza, Mar mama qaseh, Marziey, Kak Ana dan aku*


Aik mane pi Zaza pulak ni. Aku maintain pegang Amsyar the blue baby. Hehe


Ni pulak minggu seterusnya sebelum nak pi umah Kak Fad. Pi umah member aku dulu. Kat batang kali. Jauh betul rase. Dia bleh rilek je ulang alik gi keje kat selayang tu hari hari. Perghh kental habislah.


Selamat hari raya Hajar. Tengkiu bagi pinjam bahu sokmo. :)


Beraya ke umah Kak Fad pulak. Sumpah best giler jumpe reramai gini. Ni belum ramai lagi. Ade lagi kengkawan blogger yang tak dapat join. Ni yang kat kl lah ramai. Boleh lah sokmo jumpe jumpe.


*Elly, Dira, Kak Ena, Kak Ana, Dayu, aku, Kak Fad tuan rumah, Kak Azie, bawah tuMar mama qaseh, Dina, Kak Yaya, Kak Nurul, dan Hany*






Aku dapat gak pegang Elma!! Comel sangat plis 



candid candid :p


dengan cik aneem yang omey omey. 


*peh sedak*


mak buyung tengah prepare untuk tetamu. Memang rakuslah kena serang lepas tu. huhu


Ha ni rare. First time dapat jumpe Na. muah ciked. Haha



*Dina yang lawo comey giler tu, aku ngan Dayu*


Amsyar tengok ape tu?


Selfie!!!


Hahahaha. Habes seluruh pelosok penjuru selfie.




Tudia besday girl tengah mamam. Ditemani abang macho gitu. Joke pulak tengok gambar ni. HAHA


*last pic*

Ramai yang dah balik dulu, so tak dapat jumpe, meh la tepek gambar kat sini.



*gambar dari blog kak ana dan ihsan wasap group*




Thursday, September 04, 2014

Two Eight.


3 September 2014 maka rasmi lah aku 28 tahun genap, sah! Kahkahkah

Macam kejap gila lah dah 28. Ni pejam celik pejam celik tak lama je lagi dah 30 pulak. Kalau pejam tak celik-celik maka sudah menjadi ahli jenazah lah aku :D

Alhamdullilah syukur dipanjangkan usia. Terima kasih buat Emak yang bersusah-payah melahirkan anaknya yang gemok semasa bayi dulu. 4.2 kg kot kalau tak silap aku pheww. Semoga Allah lipat gandakan kebahagiaan, kesihatan yang terbaik buat Emak sentiasa.


Selasa lepas, habis je time kerja suami bawak aku ngan anak-anak gi makan. Ke Nando's. Tak gemar betul aku Nando's ni. Nape tah macam tak berapa kena kat tekak. Tapi lapar punya pasal, lantak tetap melantak. Hahahaha. Sebenarnya memang dasar kuat makan. Lagi nak banyak cakap. Kahkah


Sebelum dibaham.

Meal platter. Sekali dengan spicy rice. Sedak lagi nasik kukus ayam dara tepi jalan tu ha. Anyway, thank you suami pasal belanja ai makan. Hadiah i tak paw lagi ni, nebes tak?